Zelf

IMG_6796Nu het vakantie is heb ik tijd. Heel veel tijd. En hoewel ik weet dat deze tijd altijd veel sneller gaat dan je denkt, vind ik twee weken tijd toch veel. De afgelopen weken heb ik geen moment stilgezeten en wilde ik door. Door met alle leuke projecten, schrijfsels, foto’s, en mijn leven. Een druk leven is mijn ding, echt rustig aan doen vind ik lastiger. Maar toch merk ik dat het soms wel beter is om gewoon even helemaal niets te doen.

IMG_6887IMG_6843

Ja, waarschijnlijk ben ik niet de eerste die dit beseft. Op internet barst het van de ‘wees lief voor jezelf en neem je rust’ goeroes maar er echt naar luisteren is iets anders. In de afgelopen maanden heb ik mezelf beter leren kennen en deed ik een hoop hele toffe en bijzondere dingen. Ik fotografeerde veel, ontmoette nieuwe lieve mensen en hoorde een hoop bijzondere verhalen.

IMG_6896IMG_6871IMG_6857

Het is dan ook niet zo gek dat ik zelf stil ben gaan staan bij mijn leven. Ik doe veel toffe dingen, maar ik wil altijd meer. Ik moet eigenlijk van die drang van meer willen af. Een typisch geval van te veel hooi op je vork nemen. Toffe projecten doen, een druk school leven hebben en daarnaast ook nog een poging tot het behouden van een sociaal leven doen is soms gewoon een beetje veel. Of ik ooit stop met een druk leven hebben? Nee, waarschijnlijk niet. Maar ik kan op zijn minst proberen het iets rustiger aan te doen, al is het maar een heel klein beetje.

2 gedachten over “Zelf

Plaats een reactie