Mijn vakantie in de Ardennen

Processed with VSCO with hb2 preset

Toen mijn moeder een half jaar geleden vertelde dat we naar de Ardennen op vakantie gingen was ik eerlijk gezegd toch wel een klein beetje teleurgesteld. Geen strand, minder zon en veel bergen. Maar toen ik op internet het gebied op zocht verbaasde ik me er eigenlijk over hoe mooi het was. Dus zo ging ik toch met een goed gevoel de vakantie in. Dus op de eerste maandag van de vakantie stapte ik samen met mijn moeder, haar vriend en mijn twee broertjes, de trein in, op naar de Ardennen!

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Allereerst, kijk hoe mooi deze omgeving is. Soms vind ik het wel echt jammer dat Nederland zo plat is. Maar door meerdere keren met loodzware boodschappentassen de berg op te klimmen, realiseer je je ook weer dat wonen in een plat land toch ook erg handig is. Het weer was vrij goed. Niet heel warm maar gewoon prima. Het heeft niet veel geregend en daar was ik ontzettend blij mee. Ik stelde me al helemaal voor hoe we dagen lang in het huisje zouden zitten en kaartspellen zouden spelen omdat het zo erg regende. Maar dit is gelukkig niet gebeurd en we zijn lekker veel naar buiten gegaan.

Processed with VSCO with b5 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

We zijn een van de eerste dagen gewoon gaan wandelen naar een meertje dicht bij ons huisje en onderweg kwamen we nog een soort riviertje tegen.

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with b1 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Plopsaland! Ja, plopsaland klinkt natuurlijk heel erg kinderachtig en we waren eigenlijk ook niet van plan om hier heen te gaan. We stapten in de trein en binnen tien minuutjes waren we in het schattige dorpje Coo, ook wel petit Coo genoemd. Dit is een dorpje waar onder andere een waterval te vinden in. We wilden deze waterval even goed bekijken maar de enige plek waarvan je hem echt goed kon zien was vanuit Plopsaland. Dus daarom besloten we om toch wel naar Plopsa Coo te gaan. Plopsaland was veel leuker dan gedacht. Behalve dan de stoeltjeslift waar in ik een klein beetje last kreeg van hoogtevrees, klein beetje maar.

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Kijk hoe schattig! Ze hadden hele lieve geitjes en zelfs aapjes in Plopsa dus daar heb ik natuurlijk even gebruik van gemaakt door ze eventjes te aaien en wat foto’s te schieten.

Processed with VSCO with a6 preset

Luik! We zijn ook een dagje naar Luik geweest, of zoals wij het zijn gaan noemen, Liège. Lekker op z’n Frans natuurlijk. Luik staat bekend als een oude industrie stad en ik had er dan ook niet heel veel van verwacht maar het bleek toch erg leuk te zijn. er was een heel mooi nieuw station aangelegd en het zag er allemaal erg tof uit. Eerst zijn we naar het aquarium museum geweest en hier hebben we de meest bijzondere vissen gezien, en natuurlijk de klassiekers: Nemo en Dory. Daarna hebben we gegeten bij de Hema, want dat doe je natuurlijk als je in het buitenland zit 😉 En weer daarna hebben we zo’n 370 traptreden beklommen om een heel tof uitzicht te zien. Maar als je ooit in de buurt bent van Luik, ga dan zeker even langs want het is echt de moeite waard.

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Even wat leuke kiekjes bij ons huisje.

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Ons huisje stond heel dicht bij het speeltuintje van het vakantiepark. Deze speeltuin stond op een berg waardoor je een heel leuk uitzicht had.

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

En dan nu wat actiefoto’s. Je bent nooit te oud voor de kabelbaan!

Tot slot maakte ik nog een video van deze hele leuke vakantie in België. Het is een video met vooral sfeerbeelden. Het hele video maken en bewerken is wel echt nieuw voor mij maar ik vond het heel erg leuk om eens uit te proberen. Wie weet komen er nog wel meer video’s. Het leek mij heel erg leuk om eens een praatvideo te maken, zoals een q&a of iets in die richting, laat maar weten als dat je leuk lijkt.

Zo, dat was het alweer, een lang artikel dit keer. Als je alles hebt gelezen, super leuk!

 

Liefs,

Lisa

Eén opmerking over 'Mijn vakantie in de Ardennen'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: