Ik kocht een 50mm lens

Processed with VSCO with hb2 preset

Hallo, hallo ben ik weer. Vorige week kreeg ik mijn 50mm lens binnen en ik kon het natuurlijk niet laten om even wat foto’s te schieten. Ik ging samen met Marit, mijn model en metgezel voor die dag op pad in mijn oh zo mooie dorpje, vol weilanden. Het was ontzettend gezellig en ook heel erg leuk om eindelijk met mijn nieuwe lens wat dingen te proberen. Nu heb ik mijn strakke leer planning even wat tijd weten te bemachtigen om dit artikeltje te schrijven, dus laten we snel beginnen.

Ik waarschuw jullie alvast, komende weken zullen er weinig (of misschien wel geen) artikels komen. De reden hiervoor? SE-week. Mijn laatste SE-week komt nu wel heel dichtbij en ik moet nog even hard aan de bak. Ik sta er gewoon goed voor, en het is ook wel 99% zeker dat ik gewoon over ga, maar toch wil ik dit jaar met mooie cijfers afsluiten. Dus alvast mijn excuses.

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Oké oké, niet alle foto’s zijn gemaakt op mooie locaties. Eerst heb ik namelijk gewoon wat thuis uitgeprobeerd, met mijzelf en mijn hond als model. Het is nog best moeilijk om een ‘selfie’ te maken met een spiegelreflex, aangezien je hoofd altijd lekker close-up is. Maar toch vond ik het resultaat al erg leuk.

Processed with VSCO with g3 preset
Lekker windje ook

Processed with VSCO with b5 preset

Processed with VSCO with b1 preset

Locatie numero uno: een hekje bij een weiland. Het was heerlijk weer, de zon scheen, soms wel iets te fel, en het licht was erg mooi.

IMG_6431

IMG_6429

IMG_6430

Eten! Bij het theehuis besloten we even een ijsje te eten en even bij te kletsen over al onze school stress en de rest van ons zeer interessante leventje. Het ijs was trouwens heel erg lekker, zeker op zo’n warme dag.

Processed with VSCO with b5 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with b5 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with g3 preset

Processed with VSCO with b1 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Tegenover het theehuis was een soort van dijk met zandzakken en heel veel leuke bloemetjes. Ik ben zelf het meest tevreden met deze foto’s, omdat ik de kleuren echt prachtig vind.

Kortom, ik ben ontzettend blij met mijn nieuwe lens. Ik vind het ‘blurry’ effect op de achtergrond echt heel erg tof. Ik merkte wel echt veel verschil met mijn standaard lens. Je kan niet in en uitzoomen, wat ik in het begin wel even wennen vond, maar je leert er ook creatief door denken. Ik vind het echt heel fijn dat het diafragma zo laag kan, zo springt het object/persoon er nog meer uit. Ik kan echt niet wachten tot ik weer tijd heb en weer een heleboel leuke dingen kan doen, maar nu moet ik dus nog even heel hard leren.

Als jullie, net als ik, ook moeten leren, heel veel succes! Als je al vrij bent vanwege examens, geniet van je vrije tijd!

 

 

6 gedachten over “Ik kocht een 50mm lens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: