Vakantiedagboek: dag 7 Inger-Lisa in de Oude Hortus

Processed with VSCO with g3 preset

Hey! Alweer dag 7, ah de vakantie gaat zo snel. Ik weet nog wel dat ik aan het aftellen was voor de meivakantie en nu zit ik alweer op de helft. Vandaag maar één dagje in mijn vakantiedagboek omdat dit gewoon een hele leuke dag was. Inger-Lisa ging namelijk weer op pad. Als je de vorige Inger-Lisa post nog niet hebt gelezen, doe dat dan zeker even. Dus veel plezier met het lezen van de avonturen van Inger-Lisa in de Oude Hortus.

Vrijdag 29 april

Het was 8:00 ’s ochtends en mijn wekker ging terwijl iedereen in mijn huis nog van de vakantie aan het genieten was. Nou weet ik dat 8:00 helemaal niet zo vroeg is, maar voor mijn vakantie ritme wel. (Lees: normaal strompel ik rond een uur of 11:00 mijn bed uit en kan ik zo aanschuiven bij de lunch.) Maar vandaag was een hele leuke dag dus het ‘vroege’ opstaan was het helemaal waard.

Ik stapte op de fiets richting Inger-Lise’s huis en onderweg stopte ik nog even bij de Appie om wat voedsel te halen. Ik was helemaal op tijd maar natuurlijk moest Inger weer 10 minuten te laat komen omdat de regen dan voorbij zou zijn.

Processed with VSCO with hb2 preset
Eenmaal op station aangekomen propten we snel onze fietsen in de fietsenstalling en checkten we heel braaf in. Toen we op het spoor kwamen reed onze trein net weg, altijd leuk. Gelukkig hoefden we maar tien minuutjes te wachten en ondertussen checkte ik even of mijn batterij en SD-card wel in mijn camera zaten door een foto van Inger’s schoenen te maken.

De trein zat heerlijk vol dus het werd staan. Nou is het maar een kwartiertje met de trein voor ons dus het was geen wereld ramp. We kwamen er achter dat mijn tas lekte, het was de duivelse ananas die in een bakje in mijn tas zat.

Eenmaal in Utrecht aangekomen gingen we op zoek naar de Oude Hortus. In Kopenhagen waren we ook al eens naar een botanische tuin geweest en dat was heel erg leuk dus leek het ons leuk om weer eens naar een botanische tuin te gaan. Onderweg werden we afgeleid door de Sissy Boy waar we even naar binnen moesten. Ik kocht een heel leuk nieuw donkerblauw jurkje, die jullie vast nog wel eens hier voorbij zullen zien komen. We liepen verder en na even zoeken vonden we het, de Oude Hortus.

Processed with VSCO with g3 preset

Foto 29-04-16 11 11 06

Processed with VSCO with a6 preset

De Oude Hortus is een botanische tuin die vroeger bij de Universiteit hoorde. Nu is er voor de Universiteit al een nieuwe, maar je kunt de Oude Hortus nog steeds bezoeken. Het is niet zo groot maar heel erg leuk en mooi. Ik maakte een paar leuke kiekjes van Inger omdat het zo’n leuke locatie is.

Foto 29-04-16 11 11 38

Processed with VSCO with a6 preset

Eerst liepen we even buiten een rondje. Het is buiten de kassen ook heel erg mooi maar veel dingen moesten nog bloeien dus ik denk dat het in de zomer of wat later in de lente nog mooier is.Helaas begon het te miezeren dus gingen we maar snel de kassen in.

Processed with VSCO with a6 preset
Het plantenparadijs

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with g3 preset

Processed with VSCO with a6 preset
Er was een tentoonstelling over schimmels, best wel leuk om te zien en eigenlijk ook wel heel mooi.

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with g3 preset
Lekker dansen tussen de planten

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Er waren echt zulke mooie plantjes en bloemetjes en het was er ook heel erg warm wat natuurlijk altijd fijn is als het buiten koud is.

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with g3 preset

Processed with VSCO with hb2 preset
Even een leuk groepsfotootje. 

Processed with VSCO with g3 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Het voelde ook wel een beetje alsof je in het buitenland was, lekker weer, veel foto’s maken en mooie plantjes.

Processed with VSCO with b1 preset

Processed with VSCO with a6 preset
Ja, ga voor die deur staan dat is leuk!’ ‘Oké, help er komen mensen aan.’

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a6 preset
‘Ja, ik vind van die wegkijk foto’s wel leuk, maar niet bij mezelf.’ Nou ik vind ‘m wel leuk hoor Inger 😉

 

Processed with VSCO with hb2 preset

 

Processed with VSCO with g3 preset

Processed with VSCO with hb2 preset
‘Lisa, ga even naar achteren ik wil een foto maken van deze mooie deur.’
Processed with VSCO with hb2 preset
En toen mocht ik er weer voor staan.

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with acg preset

Processed with VSCO with b5 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with a6 preset

We hadden honger en het regende nog steeds dus gingen we lekker binnen in de kassen koekjes eten. Vandaar deze zeer charmante foto van mij waarop ik aan het eten ben.

Processed with VSCO with a6 preset
Er was ook een heel leuk museumwinkeltje waar ze hele leuke kaarten verkochten.

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Foto 29-04-16 12 38 23
Toen het was gestopt met regenen liepen we weer terug naar het centrum en maakte we nog even wat leuke foto’s bij de gracht. Daarna zijn we nog even gaan winkelen en heb ik onder andere de hele kinderafdeling van de Sissy Boy geprobeerd. Ik pas dus in die kinderkleding en ik verklaarde mezelf echt voor gek.

Foto 29-04-16 13 13 32

Toen we een beetje klaar waren met winkelen liepen we richting de Bagels & Beans en onderweg kwamen we dit leuke winkeltje tegen. Allereerst, mijn naam zit in de naam en dat maakt de winkel natuurlijk al geweldig, maar verder was het denk ik ook een leuk winkeltje alleen zijn we er niet in gegaan wegens honger en het was er druk.

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Even lunchen en zitten bij de Bagels & Beans. Ik had nog nooit bij de B & B gegeten en heb daarom echt lang nagedacht over wat ik wilde eten. Uiteindelijk ging ik voor de alles bagel met geitenkaas, honing en walnoot. Het was echt mega lekker en vullend. Alleen hoe eet je in vredesnaam zo’n bagel? Ik heb hem uiteindelijk maar zo gegeten zoals je een hamburger zou eten, gewoon op elkaar naar binnen proppen. Dus we hebben lekker gekletst en gegeten en het was zeker geslaagd.

Rond kwart over drie liepen we terug naar het station, we stopten nog even bij de Douglas maar kochten er niets en bij het Kaufhaus maar die viel ook een beetje tegen. Op het station kwamen we er achter dat de trein vertraging had, yay NS. Toen we eenmaal in de trein zaten vroeg Inger aan twee aardige oude mensen of wij er ook mochten zitten (ze zaten met z’n tweeën in zo’n vierzits) en dat mocht gelukkig. De treinrit was kort en daarna zijn we lekker door de miezer/regen terug gefietst.

Ik moest nog werken en daarna heb ik ’s avonds foto’s geimporteerd en mijn analoge foto’s opgehaald bij de Hema (voor die foto’s, zie het vorige artikel op mijn blog.) Oftewel, een zeer geslaagde dag! Volg Inger even op insta, vind ze vast leuk.

Dat was mijn dag al weer, de Oude Hortus is echt een hele leuke plek om eens heen te gaan. Het is er lekker warm, dus het is ook zeker leuk om er heen te gaan op een dag wanneer het slecht weer is maar je toch leuke foto’s wilt maken en het gevoel hebben dat je buiten bent. Ik ga zeker nog eens terug, of naar een andere Hortus. En aan elk artikel komt een eind, dus ook aan deze lange met heel veel foto’s.

Hopelijk vonden jullie het leuk en laat even weten als je ook al eens in de Oude Hortus of een andere botanische tuin bent geweest.

Liefs, Lisa

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: