Zen

bloggie

Ik ben zo iemand die altijd maar door gaat. Altijd doorwerken, niet eens altijd voor school. Ik eis veel van mezelf en wil graag aan die eisen voldoen. Ik weet dat ik mijn rust moet nemen maar toch doe ik het niet vaak. Ik heb te veel (en soms te weinig) ideeën in mijn hoofd, en deze moeten worden uitgevoerd. Ik heb een duidelijk beeld van wat ik wil en werk hard. Maar soms is het klaar en moet je je rust nemen.

Ik ben niet zo’n diep persoon. Ik ben open en vertel veel, maar niet zo veel persoonlijke dingen. Ik doe zo hard mijn best, dat het soms voelt alsof ik niet mijn best doe. Nu zit ik hier, te typen terwijl ik economie zou moeten leren. Op dit moment besef ik me gewoon dat het even klaar is. Neem een pauze, ga morgen weer verder.

bloggie 2

Het is raar om dit te typen, om te weten dat dit over een week op het internet zal verschijnen. Want geloof me, ik voel me goed, ik heb een hartstikke leuk leven en ik geniet van elke dag. Maar ik denk ook te veel na, ik eis te veel van mezelf.

Ik heb nu net mijn schoolexamen week gehad en ik weet niet zo goed hoe het ging, wiskunde ging heel erg goed en Nederlands en maatschappijleer wel oké. Ik ben dat persoon die ’s avonds nog steeds nadenkt over toetsvragen en of ik die nou wel of niet goed heb. Soms moet ik even beseffen dat je niet alles kan in het leven, je kan niet overal goed in zijn en niet alles kan goed gaan.

PicMonkey Collage 2

Ik merk nu echt dat ik het los moet laten, meer moet genieten van de kleine dingen en trotser op mezelf mag zijn. Want om heel eerlijk te zijn had ik vijf jaar geleden nooit verwacht dat ik nu nog steeds op het gymnasium zou zitten en dat ik het zo goed zo maken.

zen 2

Dit is even een heel ander artikel dan normaal, maar dit weekend wilde ik naast keihard leren voor mijn economie SE (wat een klein beetje mislukt is) ook weer eens nadenken over alles. Ik wil zo graag meer uit het leven halen en als ik later 100 ben terugdenken aan mijn leven met een lach op mijn gezicht. Ik hoop dat ik niet de enige ben die zich soms zo voelt, ik ben gewoon een beetje perfectionistisch.

zennn

Maak er een hele mooie dag van, haal er uit wat er in zit!

liefs,

Lisa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: