De Vegetariër Tag

large

Toen ik op mijn zondagmorgen in mijn youtube abonnementen box keek zag ik dat Bonnie van Boncolor een vegetariër tag had opgenomen. Neem trouwens even een kijkje op haar kanaal want ze upload dagelijks hele leuke vlogs. Nadat ik deze video had gekeken bedacht ik me dat het misschien leuk zou zijn als ik ook deze vegetariër tag te gaan doen. Dus hier komt ie dan!

1.Hoe oud was je toen je vegetariër werd?
Ik ben al mijn hele leven lang vegetariër. Mijn moeder is toen ze ongeveer twaalf jaar was vegetarisch gaan eten en mijn broertjes en ik zijn gewoon zo opgevoed. Ik wist vroeger niet dat ik vegetariër was omdat ik dacht dat het normaal was en vleesvervangers vond ik heel erg op echt vlees lijken. Ik denk dat ik een jaar of zes was toen ik echt doorhad dat ik geen vlees at en andere kinderen wel en toen ging ik er zelf ook echt pas op letten

2. Waarom ben je vegetarier geworden?
Zoals ik dus al eerder zei ben ik zo opgegroeid. Ik ben nog steeds vegetariër en ik denk dat ik dit ook wel altijd zal blijven. Ik eet vege-tarisch omdat ik vind dat het niet normaal is hoe er met dieren wordt omgegaan in de bio-industrie en ik zou hier niet aan willen meewerken. Ik zou dan natuurlijk ook biologisch vlees kunnen eten maar ik heb daar om eerlijk te zijn absoluut geen behoefte aan omdat ik niet het gevoel heb dat ik iets mis. Voor mij is het niet eten van vlees volkomen normaal en ik zou het makkelijk mijn hele leven lang kunnen volhouden. Gelukkig worden er steeds meer mensen vegetariër en dat is ook echt te merken omdat er steeds meer verschillende soorten vleesvervangers komen en ik ben daar echt heel blij om.

large (1)

3. Heb je vrienden en familieleden die ook vegetariër zijn?
Ja zeker, ik ken behoorlijk wat mensen en gelukkig ook steeds meer. Allereerst zijn natuurlijk mijn moeder en broertjes vegetariër en mijn vader deels. Ook heb ik wat vriendinnen die geen vlees meer eten en een paar vriendinnen die nu steeds minder vlees proberen te eten. Ik vind het echt heel erg tof dat steeds meer mensen toch gaan proberen te stoppen met vlees eten.

4. Zondig je wel eens?
Nee eigenlijk nooit. Ik heb echt nooit de behoefte om iets van vlees te eten. Gewoon omdat ik het ook een heel raar idee vind omdat ik al zo lang geen vlees meer eet. Ik let zelf eigenlijk nooit echt op gelatine in snoep en stremsel in kaas en dergelijke maar mijn moeder wel. Dus alles wat wij in huis hebben is eigenlijk 100% vegetarisch. Als ik buitenshuis eet dan let ik hier dus niet zo heel erg op maar ik zou nooit een hamburger bestellen bij de Mc Donalds.

tumblr_ny4ndiK8pe1s8zgwvo1_500

5. Wat is je favoriete vleesvervanger?
Ik heb denk ik niet echt een favoriete vleesvervanger, ik vind vegetarisch gehakt eigenlijk altijd wel lekker en bijna alles van de vegetarische slager is ook door mij goedgekeurd. Inmiddels weet mijn moeder denk ik wel wat wij thuis wel en niet lekker vinden want er zijn ook een paar soorten vleesvervangers die echt nergens naar smaken. En qua snacks vind ik dat kaassoufflés/kaaskroketten altijd wel goed zijn en vegetarische hamburgers zijn ook heel erg lekker.

6. Heb je wel eens een opvallende reactie gehad?
Ja maar niet heel erg vaak. Eigenlijk heb ik heel wat reacties die in deze video van ikvrouwvanjou worden genoemd gehad. Vooral de reactie: en wat zou er nou gebeuren als je op een onbewoond eiland zat en je alleen nog maar vlees kon eten, wat zou je dan doen? Dat is een vraag die ik wel vaker heb gehad. Ook heb ik wel eens gehoord dat de dieren aan iets dood zouden moeten gaan en waarom we ze dan niet zouden opeten. Ik snap best dat sommige mensen benieuwd zijn waarom je dan geen vlees eet maar om heel eerlijk te zijn vind ik dat niet iedereen dit echt op een normale manier aan je vraagt. Gelukkig kan ik er vaak ook wel om lachen omdat ik gewoon zeker ben van mijn keuze om vegetariër te zijn.

tumblr_nxr0k3y0lZ1s4ur70o1_500

7. Mis je wel eens iets al vegetariër?
Ik vind zelf van niet. Maar misschien ben ik ook niet de beste persoon om dit aan te vragen omdat ik al jaren geen vlees meer heb gegeten en ook niet echt meer weet waar het naar smaakt. Ik mis echt niets en ik ben ook echt niet jaloers wanneer mensen een bitterbal eten of iets. Maar ik vind het wel soms vervelend dat ze in restaurants niks vegetarisch hebben. En dan vooral voor kinderen, waarom kunnen ze bij de HappyMeal ook niet gewoon een vegetarische variant doen. In Nederland worden gelukkig steeds meer gerechten ook vegetarisch gemaakt maar in het buitenland kan het nog wel eens een opgave zijn  om iets te vinden zonder vlees. Toen ik twee jaar geleden in Disneyland was hebben we drie dagen lang alleen maar muffins, pizza en patat gegeten omdat er niks vegetarisch te vinden was. En ja, zelfs dan eet ik nog geen vlees.

8. Zou je ook veganist willen worden?
Dit vind ik altijd wel moeilijk. Een paar weken geleden had ik het plan om veganist te worden voor een weekje maar ik kwam er al snel achter dat dit een vrij slecht plan was. Ik heb gewoon niet zo veel tijd en ik vind dat wanneer je veganist bent je ook echt gezond moet leven en goede vervangers moet vinden. Ik heb daar gewoon geen tijd voor en daarnaast vind ik kaas en eieren gewoon ontzettend lekker. Wel hebben wij alles thuis biologisch en dat vind ik ook wel belangrijk. Ik heb wel heel veel bewondering voor alle mensen die veganistisch zijn en ik vind het ook echt super goed maar ik zou het zelf denk ik niet kunnen.

tumblr_nxxrkcjOzT1ryeb9vo1_540

9. Zijn er mensen door jou vegetariër geworden?
Geen idee, ik denk het niet. Ik ben ook niet echt het persoon dat constant mensen probeert over te halen om geen vlees meer te gaan eten. Wel kan ik mijn standpunt goed verdedigen en ik sta volledig achter mijn keuze om vegetarisch te eten maar ik heb niet altijd zin in eindeloze discussies over waarom je wel/niet vegetariër zou moeten zijn.

10. Zou je je kinderen als vegetariër opvoeden?
Ja ik denk het wel, alhoewel dit iets is waar ik nu nog niet echt over nadenk. Maar ik ben blij dat mijn ouders me hebben zo hebben opgevoed en ik denk dat ik dat later zelf ook wel zou doen.

Nou dit was het dan al weer, hopelijk vonden jullie het leuk. Ik vond het in ieder geval heel erg leuk om hier eens over te schrijven en nu weten jullie weer wat meer over mij.

liefs, Lisa

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s